Bemutatkozik a Cisco Hálózati Akadémia

 

A Cisco Hálózati Akadémia (Cisco Networking Academy) 1997-es alapítása után 1999-ben kezdte meg működését Magyarországon. Célja az általános hálózati informatikai ismeretek és azon belül a Cisco technológiai tudás minél szélesebb körű terjesztése az oktatás minden szintjén és formájában (közoktatás, szakképzés, felnőttképzés és felsőoktatás valamint iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli nappali képzés és távoktatás).  Az akadémiai tananyagok teljes mértékben összhangban vannak mind a 2016 szeptemberében bevezetett új OKJ és szakképzési kerettantervek, mind a 2020-ban induló új Szakképzés 4.0 rendszer követelményeivel.

A NetAcad néven is emlegetett Cisco Hálózati Akadémia önkéntes alapon szerveződő közösség. Tagjai azok az oktatási intézmények és non-profit szervezetek, amelyek arra vállalkoznak, hogy a Cisco által kifejlesztett  elektronikus tananyagokat egységes eLearning környezetben, saját oktatási rendszerükbe integrálva oktatják, az iparágban használt legújabb hálózati eszközök felhasználásával.

Ma már 180 ország tízenkétezernél is több akadémiáján több, mint 2.000.000 hallgató tanulja a különböző tananyagokat.
 
Milyen előnyöket nyújt a Cisco Hálózati Akadémia?

Az akadémiai program legfőbb értékei  az elektronikus oktatási tananyagok. A Cisco Hálózati Akadémiák által használt számos tananyag közül az alábbiak a legjelentősebbek:
 
  • IT Essentials
  • CCNA
  • Network Security
  • CCNP
A fenti tananyagok segítségével az intézmény olyan ismereteket tud nyújtani a saját diákjai, hallgatói számára, ami egyébként az oktatási piacon csak sok százezer forintos tanfolyamokon szerezhető meg. Az egységes gyakorlati környezet kialakításához is segítséget nyújt a Cisco Hálózati Akadémia. Az eszközöket és berendezéseket a piaci ár töredékéért szerezhetik be az intézmények.
 
Az IT Essentials: PC hardver és software tananyag számítógépes alapismeretekről ad áttekintést, valamint belépő szintű ismereteket biztosít technikusi munkakörök betöltéséhez és magyar nyelven is elérhető.
 
A lokalizált formában szintén elérhető CCNA tananyag az alapoktól építkezve nyújt általános hálózati informatikai ismereteket és gyakorlati készségeket. A CCNAv7 a Cisco Hálózati Akadémia új tananyaga, amely a CCNA Routing and Switching tananyag helyét veszi át.
 
A CCNA Security tananyag megújult változata a Network Security, amely az adatok és eszközök integritását, bizalmas kezelését és folyamatos rendelkezésre állását biztosító hálózati technológiák telepítéséhez, működtetéséhez és monitorozásához szükséges alapvető biztonsági fogalmakat, készségeket vezeti be.
 
A CCNP vállalati méretű hálózatok telepítéséhez, konfigurálásához és monitorozásához, valamint vezeték nélküli, biztonsági és VoIP alkalmazások menedzseléséhez szükséges ismereteket tartalmazza.
 
 

Kapcsolódó információk:

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »

Hiba | Cisco Hálózati Akadémia - HTTP Alapítvány

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.
slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer