Karrierépítés és tanácsadás

A Cisco Hálózati Akadémia hallgatójaként olyan tudást szereznek a diákok, amire valódi igény mutatkozik a magyar és a nemzetközi munkaerőpiacon egyaránt. A fentiek miatt azt gondolhatnánk, hogy például CCNA ismeretek birtokában nem jelent gondot az elhelyezkedés, A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy mégis sokan lesznek munkanélküliek vagy kénytelenek tudásukhoz és végzettségükhöz képest kevésbé optimális munkakörben munkát vállalni. Ennek a helyzetnek az egyik legfőbb oka, hogy a végzett hallgatók és a munkaadók nem találnak egymásra, illetve a diákok nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan kell hatékonyan munkát keresni.

A fentiek miatt a HTTP Alapítvány fontosnak tartja, hogy tevékenyen hozzájáruljon az iparág munkaadói és a végzett akadémiai diákok egymásra találásához. Az Alapítvány együttműködést tart fenn a terület több meghatározó szereplőjével, így lehetősége van időről időre a partnerek álláshirdetéseit eljuttatni a diákoknak. Legtöbben az IT Services Hungary szolgáltatóközpontjaiban helyezkedtek el a segítségünkkel. A HTTP Alapítvány kiemelt parnere Magyarország legnagyobb állásközvetítő portálja, a Profession.hu.

A fentieken túl 2012 júniusában és decemberében két helyszínen szervezett a HTTP Alapítvány a debreceni Match & More Consulting Kft segítségével olyan felkészítést, ami a munkába állást segíti a végzős diákoknak. Júniusban a budapesti Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola, míg decemberben a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Gábor Dénes Tagintézménye adott otthont a közel négy órás foglalkozásnak. A két helyszínen több mint 60 diák részvételével zajlott a program. A rövid képzés keretében az állásközvetítésben jártas cég vezetője gyakorlati tippeket és ötleteket adott az önéletrajz sikeres elkészítéséhez, a motivációs levél megírásához, és az állásinterjúra való helyes felkészüléshez. Egy jó hangulatú játékos, interaktív tájékoztatás keretében sikerült rávilágítani arra, hogy a kezdő munkavállaló miként tudja sikeresebben értékesíteni magát az álláspiacon.
 
A visszajelzések alapján mind a képző intézmények tanárai, mind a képzésben részt vevő diákok nagyon hasznosnak ítélték a programot, így ezt az országos „roadshow”-t mindenképpen szeretnénk folytatni, és minél több hálózati akadémiai diákhoz eljuttatni.
 
 
 

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »

Hiba | Cisco Hálózati Akadémia - HTTP Alapítvány

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.
slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer