Szakmai versenyek és rendezvények

A tehetséggondozás kiemelt területe a HTTP Alapítvány tevékenységének s ennek egyik legjelentősebb formája a szakmai versenyek szervezése. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával kötött megállapodás értelmében – együttműködve az iparág főbb szereplőivel, többek közt a Cisco-val, a Microsoft-tal és az IT Services-el, a T-Systems-szel és a Profession.hu-val  – 2006 óta a HTTP Alapítvány szervezi a WorldSkills és EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogatóját, valamint a nemzetközi döntőbe jutottak felkészítését. A HTTP Alapítvány számos szakmai rendezvény és konferenciát szervezett önállóan vagy együttműködő partnereivel közösen. 

 
WorldSkills, EuroSkills és egyéb szakmai versemyek
 
A hazai selejtezőkön rendszeresen többszáz indulóból kerül ki végül az a győztes, aki utána Magyarországot képviseli a nemzetközi döntőn. A magyar fiatalok a nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket. A WorldSkills mezőnyében eddig minden alkalommal a legjobb tízben volt a magyar versenyző, míg a Belgiumban rendezett EuroSkills 2012 versenyről aranyéremmel tért haza a magyar csapat.
 
E két nagyobb rendezvény mellett számos más verseny lebonyolításában is részt veszünk.
 
Alapítványunk az elmúlt években az alábbi versenyek szervezését végezte:
  • WorldSkills 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017 és 2019 hazai válogató versenyek
  • EuroSkills 2008, 2010, 2012, 2014, 2016 és 2018 hazai válogató versenyek
  • NetRiders 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 nemzetközi online verseny hazai koordinációja
  • Discovery 2008 - nemzetközi oktatói verseny
  • Networking Academy Games (NAG) 2010 nemzetközi verseny akadémiai diákok számára.
 
Szakmai rendezvények
 
Felvállalt feladata az Alapítványnak, hogy a támogatott Cisco Akadémiák számára évente legalább egy inygenyes akadémiai szakmai napot szervezzen. 2013. január 26-án egy nagyszabású informatikai szakképzési konferencia keretében és a WorldSkills 2013 verseny hazai döntőjének társrendezvényeként került sor az akadémiai napra.
 
2011-ben a kelt- és közép európai régió nemzetközi oktatói konferenciájának Budapest adott otthont, a házigazda a Cisco Magyarországgal és a PONTIS Alapítvánnyal közösen a HTTP Alapítvány volt. Szintén a PONTIS és a HTTP közreműködésével jutott el több mint 40 magyar oktató a 2012-es spliti regionális konferenciára. 2012 őszén a régió Akadémiai Támogatóközponjáainak találkozója zajlott Budapesten. A szervezési és hazigazda feladatok jelentős részét az Alapítvány végezte.
 
2012. szeptemberétől tartunk havi rendszerességgel ASC Workshop és Továbbképzési Napot oktatók számára. A rendezvény mindig más helyszínről jelentkezik, de lehetőség van Webex technológia segítségével távolról is bekapcsolódni. A workshop célja, hogy tájékoztatást adjon a résztvevők számára a legfontosabb akadémiai hírekről és újdonságokról, valamint szakmai előadások ls foglalkozások segítségével hozzájáruljon az oktatók szakmai fejlődéséhez. Az eseménysorozat egyúttal akkreditált felnőtkélpzési programakkreditációval rendelkező képzésis.

Képzések és tanfolyamok

Melyik Cisco Hálózati Akadémiai képzés az Önnek legmegfelelőbb?
Képzések részletei »

Eseménynaptár

A Cisco Hálózati Akadémia eseményei és rendezvényei
Tovább a naptárhoz »

Hiba | Cisco Hálózati Akadémia - HTTP Alapítvány

Hiba

A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.
slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer